Tuzla City dočekuje Radnik, pobjedom žele zaključiti uspješnu jesen

by nedim
| 16:29

Zadnju jesenju utakmicu fudbaleri Tuzla Cityja igraju protiv Radnika. Na Tušanj u nedjelju dolazi posljednjeplasirani tim koji se grčevito bori za opstanak. Plavi pobjedom i s nova tri boda žele otići u dobrom raspoloženju na zimski odmor.

S obzirom da trener Husref Musemić neće sjediti na klupi zbog tri žuta kartona, pred novinare je izašao njegov pomoćnik Dženis Ćosić.

-Igra se posljednje kolo i uvijek postoji doza opasnosti jer u zadnjoj utakmici, da li polusezone ili sezone vi uvijek trebate da pronađete dovoljno snage i energije da odigrate na vrhunskom nivou. Dolazi nam ekipa Radnika koja je posljednja na tabeli i samim tim mi imamo ulogu favorita.

-Njihovih 11 bodova ne smije da nas zavara i mi moramo sto posto biti koncentrisani. Oni su nedavno promijenili trenera i dolaskom Velibora Đurića sigurno je da su pronašli neku novu energiju, ali ono najbitnije bolji odnos prema utakmicama. To su i pokazali u četiri utakmice koje su odigrali pod komandom novog šefa stručnog štaba, a najveći dokaz toga je pobjeda nad Veležom u tom periodu, kazao je  Ćosić.

Mladi golman Bakir Brajlović koji iz utakmice u utakmicu sve više ulijeva povjerenje, pojasnio kako će po njemu izgledati meč s Radnikom.

-Znamo kakav je Tušanj. Neće tu biti neke ljepote. Pobijedit će ona ekipa koja se najbolje snađe na takvom terenu, a vjerujem da ćemo to biti mi, kazao je Brajlović.

Osim kartoniranog Doffa u ekipi neće biti povrijeđenih Đerića i Efendića.

Utakmica s Radnikom je u nedjelju od 15 sati.