Tuzla City dočekuje Čelik: Varešanović i Nurković optimisti

by nedim
| 6:07
  •  
  •  
  •  
  •  

FK Tuzla City danas igra sa Čelikom, a debi na klupi mlađeg tuzlanskog premijerligaša imat će novi šef Stručnog štaba Mirza Varešanović.

– Sa ekipom sam odradio tri treninga. Neke igrače znam do ranije, neke sam upoznao i još upoznajem. Što se tiče ove utakmice, ništa se nije promijenilo. Samo sam stekao utisak koliko ko može. Igrači su spremni i žele izaći iz krize, za šta je ova utakmica idealna prilika. Protiv Čelika svi moraju dati sve od sebe, od prvog do zadnjeg, ako želimo osvojiti bodove, a to nam  je jedini cilj, kazao je trener Varešanović.

Strateg Plavih je istakao ono što je već poznato, a to je da zdravstveni bilten nije najbolji.

– Jedini problem je taj što imao puno povrijeđenih fudbalera, pa ćemo imati problema oko sastava. Ipak, moramo pronaći rješenje. Fejzić, Kostić, Kojić, Mitrović, Efendić, Širanović i Nukić su van stroja. Alibi nam ne smije biti što nam nedostaje značaj broj igrača. Zato moramo sve snage usmjeriti da ostvarimo dobar rezultat, a to je pobjeda, precizan je Varešanović.

Adis Nurković je protiv Sarajeva na golu zamijenio povrijeđenog Nevresa Fejzića koji se još nije oporavio, pa će Fejzić ponovo na gol.

– Ova sedmica je bila dosta turbulentna za nas. Promjena trenera trebala bi donijeti i pozitivne promjene u ekipu. Ipak, u ovoj utakmici moramo zbiti redove i dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat, rekao je golman Plavih.

Susret Tuzla City – Čelik se igra se danas, u subotu, na Tušnju od 15:00 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.