Grad Tuzla: Poziv na uvid u Nacrt Izmjene Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline „PECARA 2“

by admin2
| 19:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Obavještavaju se građani MZ Brčanska Malta, te vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora na području obuhvaćenom Nacrtom Izmjene Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline  „PECARA 2“ u Tuzli, da u skladu sa odredbama člana 46. Zakona o prostornom uređenju i građenju te Zaključkom Gradskog vijeća Tuzla od 27.02.2019. godine, mogu izvršiti javni uvid u Nacrt Izmjene Regulacionog plana, kako slijedi:

MJESTO UVIDA:

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla, Ulica ZAVNOBIH-a br. 11, Tuzla
UO Zavod za urbanizam Grada Tuzla, Aleja Alije Izetbegovića br. 6, Tuzla
Prostorije MZ Brčanska Malta, Ul. Armije RBiH br. 9 (zgrada „Pecara 1“)

Nacrt Regulacionog plana bit će postavljen i na web stranicu Grada Tuzle :www.tuzla.ba

(Grad Tuzla / Služba za prostorno uređenje / Regulacioni planovi)

POČETAK I TRAJANJE UVIDA:

Zainteresirana lica mogu izvršiti uvid u Nacrt Izmjene Regulacionog plana na navedenim lokacijama počev od 15.03.2019. godine, najkasnije do 14.04.2019. godine.

MJESTO I DATUM PREZENTACIJE NACRTA PLANA:

Javna prezentacija i rasprava o Nacrtu Izmjene Regulacionog plana bit će održana u prostorijama MZ Brčanska Malta, Ul. Armije RBiH br. 9 (zgrada „Pecara 1“), dana 02.04.2019. godine (utorak) u 17,00 h.

Pozivaju se svi vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora na području koje je obuhvaćeno Nacrtom IzmjeneRegulacionog plana, da izvrše uvid u isti, te da se uključe u javnu raspravu učestvovanjem na javnoj prezentaciji i raspravi, ili dostavljanjem pisanih primjedbi, sugestija i prijedloga Nosiocu pripreme Izmjene Regulacionog plana, na adresu:

„Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla, Ul. ZAVNOBiH-a br. 11, Tuzla“, ili putem pisarnice Grada Tuzla, koja se nalazi na istoj adresi.

Ukoliko se lica pozvana da izvrše uvid i učestvuju u javnoj raspravi ni na koji način ne odazovu na javnu raspravu u predviđenom roku, smatrat će se, u skladu sa odredbom člana 46. stav (12), da su saglasni sa datim Nacrtom Izmjene Regulacionog plana, te naknadno neće moći postavljati bilo kakve primjedbe i uslove u procesu odobravanja građenja i drugih zahvata u prostoru koji su u skladu sa Nacrtom Izmjene Regulacionog plana i opštim urbanističkim pravilima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.