Klub Patriotske lige Tuzla: Održana Javna tribina “Bosanski patriotizam”

by nedim
| 7:58
  •  
  •  
  •  
  •  

U organizaciji Kluba Patriotske lige Tuzla u maloj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli, u povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sinoć je održana javna tribina pod nazivom ” Bosanski patriotizam”.

Na tribini su o značaju 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine govorili Prof.dr. Edin Mutapčić, koji se u svom izlaganju posebno dotakao istorijskog i  pravnog konteksta bh. nezavisnosti, zatim Prof. dr. Izet Šabotić koji je govorio na temu  Disolucija Jugoslavije i bh. otpor velikodržavnim projekcijama, te Prof.dr. Salih Kulenović koji je prisutnima govorio o održanom referendumu 1992.kao potvrdi opstojnosti i nezavisnosti.

– Klub patriotske lige Tuzla već dugi niz godina tradicionalno obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jer je to jedan od datuma koji je jako važan za sve generacije ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini. Naravno da je to i svojevrsna borba da se ovaj datum postavi na viši nivo, da nikada ne padne u zaborav, jer je nezavisnost naše zemlje koja je surovo napadnuta agresijom i genocidom odbranjena zahvaljujući onima koji su stali na prve bedeme odbrane u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 godina, ali i sjećanje na sve naše šehide i poginule borce koji su kao i prethodne generacije naših bosanskih gazija dali svoje živote za sve ljude kojima je ovaj dan i ovaj datum i ova zemlja u srcu – istakao je Emir Razić, predsjednik Kluba Patriotske lige Tuzla.

Organizatori su ovom prilikom uputili i Javnu čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine u povodu Dana nezavisnosti naglasivši da je ova zemlja dovoljno prostrana i lijepa za sve one koji je doživljavaju svojom domovinom.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.