Univerzitet u Tuzli: Poziv studentima na ˝NIRA lideri˝ trening

by admin2
| 21:04
  •  
  •  
  •  
  •  

Pozivaju se studenti i studentice Univerziteta u Tuzli, svih godina studija, da se prijave na ´´NIRA lideri´´ trening u okviru Inicijative za kreativni dijalog (IKDE).

Trening organiziraju TPO Fondacija iz Sarajeva i Univerzitet u Tuzli.

Trening ´´Nira lideri´´ se sastoji od dva dvodnevna treninga: jedan obuhvata lični a drugi profesionalni razvoj. Tokom ovih treninga, studenti i studentice će biti u prilici naučiti kako jačati svoje samopouzdanje, preuzeti kontrolu, naučiti prihvatati uspjehe i neuspjehe, vjerovati u sebe i postizati svoje ciljeve, kako upravljati svojom karijerom, brendirati svoje talente, te steći osnovne vještine potrebne za profesionalni razvoj i apliciranje na projekte.

TPO Fondacija pokriva troškove hrane, osvježenja i didaktičkih materijala za učesnice i učesnike.

Nakon završenih treninga, učesnici i učesnice će dobiti certifikat, te imati priliku da apliciraju za grantove kod TPO Fondacije na temu Građanskog aktivizma i ljudskih prava.

10 najboljih aplikacija će dobiti finansijska sredstva i mentorsku podršku za realizaciju svojih projekata.

Učesnici ovih treninga će također imati priliku za povezivanje sa studentima i studenticama Univerziteta u Zenici i studentima/-icama drugih univerziteta u BiH i regiji koji/-e rade na sličnim projektima.

Učesnici/-ice će moći učestvovati u novom programu kritičkog mišljenja koji će se odvijati u Tuzli i koji će nuditi atraktivne sadržaje i nove forme komunikacije.

Ovo je prilika za sve studente/-ice, koji/-e žele i hoće unapređivati sebe, svoje vještine i kreirati nove prilike za pronalaženje poslova i izgradnju karijere, da se prijave na Poziv.

Prijave su otvorene od 27.2. do 20.3. tekuće godine.

Više informacija na www.untz.ba

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.