Prvi put u našem gradu: Kid’s Fest u Tuzlu donosi najveću zabavu za djecu

by nedim
| 8:59
  •  
  •  
  •  
  •  

Od 2004. godine hiljade djece iz cijele Bosne i Hercegovine uživaju na Kid’s Fest-u koji se održava u Sarajevu, s Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, NVO Magično pozorište “Aladin” iz Tuzle sa suorganizatorima d.o.o. Ekoživot i SKPC “Mejdan Tuzla, ustupila je prava na organiziranje Kid’s Fest-a prvi puta i u Tuzli.

Tuzlanski Kid’s Fest će se održati na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine, a očekuje se više od 3000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva BiH. 

– Radi se o kulturnom događaju koji prepoznaje djecu kao kreatore dobrih sinergija, uz pomoć cijelog civilnog društva. Kid’s festival je dječja invazija grada – promjena vizije budućnosti za jedan dan, ali u mislima zauvijek. Koncept Kid’s festivala je pozornica za djecu i sve one uključene u njihovo obrazovanje, te predstavlja kulturno izobilje uz veliki broj aktivnosti koje spajaju edukaciju i zabavu: kreativne i obrazovne radionice, umjetnost, KidsStage, međunarodni izvođači, mađioničari, plesači, štandovi ambasada, filmovi, „lebdeće“ knjige i još mnogo toga – istakli su organizatori.

Predviđeno je da program počinje na Trgu slobode gdje učesnici sudjelujući u KID´S paradi do SKPC “Mejdan” gdje ih očekuje KID`S Stage, bogat program, boksovi sa radionicama i centralni program u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ gdje će sva djeca skupa uživati u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.