FOTO / VIDEO: UKUD “Zvonko Cerić“ današnjim nastupima uveličao Dan državnosti BiH

by nedim
| 17:08
  •  
  •  
  •  
  •  

I pored otežanih uslova rada, kao i prinudnom petnaestomjesečnom pauzom  u radu, uzrokovanih pandemijom korona virusa, UKUD “Zvonko Cerić“ se uspio vratiti svojim izvornim aktivnostima – folkloru i muzici.

Tako da su danas nastupili na svečanom otvaranju DTV Partizan u tuzlanskom naselju Kreka, a nakon toga održali kraći koncart na Trgu slobode u Tuzli kojim su dali svoj doprinos u obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako to obično biva sa Cerićem, privukli su pažnju prolaznika koji su bili u prilici da pogledaju folklorne tačke, sa orkestrom uživo.

– Zaista nam je bila velika čast nastupiti na svečanom otvaranju nove zgrade DTV Partizan. Objektu je vraćen sjaj koji mu i pripada, a ovo je ujedno i naš povratak na scenu. Za 18.12. 2021. godine planiramo i naš veliki koncert koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, izjavio je za Tuzlainfo.ba Hazim Jusufović, predsjednik UKUD-a “Zvonko Cerić” Tuzla.

Zanimljivo je napomenuti da UKUD “Zvonko Cerić” broji više od 150 aktivnih članova Društva, koji su raspoređeni u nekoliko različitih sekcija./S.P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.