Tuzla City na Tušnju doživio najteži premijerligaški poraz

by nedim
| 19:44

Tuzla City proljetni dio sezone je otvorio domaćim porazom protiv Sarajeva, koje je na Tušnju slavilo sa ubjedljivih 0:3.

Za pobjedu prvoplasiranog Sarajeva pogađali su Velkoski 6’, Stanojević 34’ i Ahmetović 76’.

Trener Starčević uoči ovoga meča se suočio sa brojim problemima, s obzirom da nije mogao računati na kažnjenog Crnkića te povrijeđenih kapitena Kostića, zatim Efendića, Nukića, kao i Širanovića te Mitrovića.

Na samom početku utakkmice Tuzla City je ostao i bez golmana Fejzića koji je prevezen u bolnicu, pa je umjesto njega ušao Nurković.

Slobodan Starčević i Husref Musemić nakon meča na Tušnju zadnji sučev zvižduk dočekali su u različitim raspoloženjima.

Sarajevo je kao lider tabele stiglo u Tuzlu da dođe do cijelog plijena što im je  na kraju i uspjelo.

– Zadovoljan sam! Od prve minute smo željeli izaći visoko, to smo i uradili, a onda smo postigli pogodak na vrijeme. Teren je bio dosta težak za igru, sve čestitke mojim igračima, ovo je za nas jako bitna pobjeda, rekao je Musemić.

S druge strane Starčević nikako nije moagao biti sretan ni zbog rezultata niti zbog igre svojih izabranika.

– Najteži poraz koji smo doživjeli u Premijer ligi BiH. Počeli smo utakmicu s dvije greške kroz koje smo otišli u rezultatski deficit, pokušali smo promijeniti nešto, ali protiv ovako kvalitetne ekipe Sarajeva nismo imali dovoljno energije. Svoju šansu moramo tražiti protiv sebi ravnih, kao što su Čelik i Krupa, rekao je Starčević koji je rekao da se nada kako ovaj poraz neće ostaviti traga na njegovu ekipu.

Naredni meč Tuzla City igra protiv Čelika na Tušnju u subotu 2.marta.

(Tuzlainfo.ba)