UIO RC Tuzla: U nekoliko odvojenih akcija oduzete cigarete i duhan

by admin2
| 14:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija i u saradnji sa službenicima Granične policije oduzeli su duhan, cigarete i konditorske proizvode  u vrijednosti 54.000 KM.

Na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo M.V., a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH.

Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 200 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica. Protiv počinioca Tužilaštvu Bosne i Hercegovine bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Takođe, na osnovu operativnih saznanja na području opštine Lukavac kod dva fizička lica pronađeno 55kg duhana i 1180 paklica cigareta koje nisu na propisan način obilježene akciznim markicama.

Shodno zajedničkim obavezama i mjerama definisanim u Akcionom planu za implementaciju Sporazuma o međusobnoj saradnji UINO BiH i Granične policije BiH, na lokalnom nivou, službenici  UINO, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja i policijski službenici Granične policije BiH, Terenska kancelarija Sjeveroistok Bijeljina u sklopu operativne akcije „KONTRABAND 2019“, proveli su na CR/GP i putnim komunikacijama iza graničnih prelaza zajedničke aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju nezakonitog unosa roba u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te privremeno oduzeli raznu robu tj. 4998 komada konditorskih proizvoda od fizičkog lica koje nije posjedovalo propisanu dokumentaciju.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.