Damir Nikšić se i dalje bavi KO SDP Tuzla: Žestoke optužbe na račun Envera Bijedića

by nedim
| 17:22
  •  
  •  
  •  
  •  

Foto: Print Screen sa Youtube priloga Damira Nikšića pod nazivom “Tuzla Grad koji propada”

Nakon što je podigao prašinu svojim pojavljivanjem i nastupom na sjednici Glavnog odbora SDP-a, član ove partije i zastupnik u Skupštini KS-a Damir Nikšić je preko društvenih mreža nastavio kritikovati pojedine članove tuzlanskog SDP-a. On je na svom Facebook profilu podsjetio na aferu u koju je upleten Enver Bijedić, predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a. Naime, 2015. godine Tužilaštvo TK počelo je istragu o poslovanju Direkcije za izgradnju TK, na čijem čelu se nalazio Bijedić – piše Oslobođenje.

– Ovaj slučaj i dalje traje. Možda stane ako Bijedić dođe za predsjednika vlade TK. No, zanimljivo je da je Bijedić pomogao Nikšiću da dođe na poziciju predsjednika SDP-a umjesto Imamovića i Bešlagića. Sada će Nermin, jadnik, morati da me izbaci na insistiranje Bijedića. Toliko o reformama i demokratizaciji SDP-a. O borbi protiv korumpiranih struktura – da i ne govorimo, napisao je Nikšić na svom Facebook profilu.

On je podsjetio i na izjavu Željka Komšića kada je predsjednik DF-a Bijedića nazvao kriminalcem. Komšić i Bijedić su prošle godine vodili vrebalni rat, a Bijedić je Komšiću uzvratio kazavši da je DF projekat SDA.

Između Nikšića i Bijedića sedmicu dana traje verbalni rat, a potonji je Nikšića prije nekoliko dana nazvao dezerterom koji je u naponu snage napustio zemlju.

U SDP-u još uvijek nije donesena odluka o tome na koji način će sankcionisati Nikšića zbog nedavnog incidenta.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.