Tuzla: U srijedu okrugli sto „Prostor podrške za mlade u sukobu sa zakonom“

by admin2
| 9:15
  •  
  •  
  •  
  •  

Centar za pružanje usluga u zajednici „PUŽ“ u saradnji sa odsjekom Poremećaji u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli organizira okrugli sto pod nazivom „Prostor podrške za mlade u sukobu sa zakonom“.

Događaj će se održati u srijedu 20. februara 2019. godine sa početkom u 13:00 sati u prostorijama Centra, na adresi Slatina br. 8 u Tuzli.

„ Okrugli sto će okupiti predstavnike institucija i organizacija uključenih u Mrežu podrške mladima u sukobu sa zakonom: Tužilaštva, Odgojnog centra Tuzlanskog kantona, Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Centara za socijalni rad (Tuzla, Lukavac, Kladanj, Kalesija), kao i drugih važnih institucija i organizacija koje su iskazale interes da žele biti dio Mreže.

Fokus okupljanja ima za cilj identifikovanje potreba ustanova, prezentovanje modela usluga podrške mladima u sukobu sa zakonom, predstavljanje kapaciteta Centra, i upoznavanje sa Protokolom prijema korisnika u Centar. Pored toga, biće istaknut značaj telefonske linije i pridruživanja Online savjetovališta za mlade kao podrške Mreži i njenim sudionicima – istakli su organizatori.

Mreža podrške mladima u sukobu sa zakonom nastala je kao dio programa Centra uz finansijsku podršku europskog projekta “At-Risk Youth Empowerment Network” i predstavlja resurs u lokalnoj zajednici putem kojeg se ostvaruje međuinstitucionalna saradnja u svrhu pružanja usluga korisnicima, sačinjen sporazumno od okupljenih institucija i organizacija – pružalaca usluga socijalne zaštite, namijenjen podršci mladima u sukobu sa zakonom u procesu osamostaljivanja, javnog zastupanja i zagovaranja interesa mladih u sukobu sa zakonom.

U okviru ovih aktivnosti upriličit će se zvanično otvorenje prostorija Centra kao vaninstitucionalnog resursa značajnog za zajednicu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.