I noćas policijska potjera u Tuzli: Prijava napada vatrenim oružjem, osumnjičeni uhapšen (FOTO)

by nedim
| 19:42

Opsežna akcija pripadnika MUP-a TK, kojoj su noćas svjedočili građani oko 20 sati, okončana je hapšenjem lica osumnjičenog za pokušaj napada vatrenim oružjem nad jednom osobom u blizini Robot centra u Tuzli.

Policija je po prijavi izašla na teren i uočila jednu osobu koja se može dovesti u vezu sa ovim događajem, a koja se dala u bijeg.

Osumnjičeno lice je uhvaćeno u blizini Gimnazije Meša Selimović i Filozofskog fakulteta u Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama, osoba za kojom je policija tragala prije hapšenja je odbaciila oružje za kojim je kasnije veliki broj pripadnika  policije duže vrijeme tragao u koritu Jale.

Na licu mjesta bili su pripadnici MUP-a TK, a intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, te Službe hitne medicinske pomoći čije je vozilo pod rotacijom napustilo mjesto događaja.

Više informacija bit će poznato naknadno.

Podsjećamo, pripadnici PU Tuzla u srijedu navečer su imali potjeru za vozilom čiji se vozač oglušio na znak policije, a iz tog vozila je i pucano na pripadnike policije.

(Tuzlainfo.ba)