Kolegij gradonačelnika Tuzle: Gradske službe prošle godine izdale oko 205.000 uvjerenja i dokumenata

by nedim
| 17:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je održana 48. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle.

Većina materijala razmatranih na današnjoj sjednici bila je u funkciji pripreme materijala za narednu sjednicu Gradskog vijeća.

Tako su razmatrani: Nacrt Regulacionog plana nerealiziranog dijela Prostorne cjeline „Pecara 2“ i Nacrt Odluke o provođenju ovog plana, te Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Prostornog plana Grada Tuzle za period 2010.-2030. godine.

Kolegij je razmatrao i Prijedlog raspodjele sredstava za finansiranje rada i programskih ciljeva boračkih organizacija i udruženja s područja grada Tuzle, za period januar-decembar 2019. godine.

Članovi Kolegija su se upoznali i sa Prijedlogom Strategije razvoja grada Tuzle 2012-20126 – Revidirana za period 2019-2021, koja će, također, biti razmatrana i predložena za usvajanje na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

Naročita pažnja posvećena je Izvještaju o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku u upravi Grada Tuzle tokom 2018. godine.

Naglašeno je kako su službe za upravu u toku 2018. godine imale u radu ukupno 36.992 upravna predmeta, te su izdale oko 205.000 različitih uvjerenja i drugih isprava, što je približno prosjeku broja predmeta u prethodnim godinama.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.