DSO Promus

ponedjeljak, 11 Februar 2019 14:19

Svjetski dan bolesnika: Crveni križ Tuzla uručio 140 paketa pacijentima na UKC Tuzla

1102 ck

Danas su volonteri i uposlenici Crvenog križa grada Tuzla, u povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika, posjetili oboljele na Klinici za plućne bolesti, u Centru za palijativnu njegu i Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla.

- Ovom prilikom obišli smo oko 140 pacijenata te im uručili prikladne poklon pakete. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja humane i moralne podrške bolesnima. Također, obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji se brinu o bolesnicima - zdravstvenim, socijalnim radnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelim osobama - istakli su iz Crvenog križa grada Tuzla

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. februara. Ovaj svjetski dan utemeljio je papa Ivan Pavao II. posebnim pismom datiranim 13. maja 1992. i naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih radnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena briga.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu