DSO Promus

ponedjeljak, 11 Februar 2019 13:32

Jedinstvena organizacija boraca TK: Damira Nikšića proglasiti nepoželjnom osobom u Tuzli i TK

1102 niksic bDamir Nikšić: Konceptualni umjetnik i poslanik u Skupštini KS (SDP BiH)

Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Tuzlanskog kantona donijela je zaključak da se zatraži od Grada Tuzle, gradonačelnika Tuzle, Gradskog vijeća Tuzle i svih općina na TK da zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Damira Nikšića (SDP BiH) proglasi persona non grata (nepoželjnom osobom).

To je istaknuto tokom današnje press konferencije JOB TK, na kojoj je posebna pažnja posvećena događaju od subote uvečer, na sjednici Glavnog odbora SDP BiH, čiji je bio glavni akter bio Damir Nikšić.

- Tuzla je otvoren grad, kao i Tuzlanski kanton, a mi nećemo preći preko onih uvreda. Damir Nikšić, koji je 1992. imao 22 godine, pobjegao je za Italiju, vratio se u BiH i došao u politiku, izvrijeđao je u subotu sve patriote pa i vas iz medija. To je neoprostivo. Pošto je moja majka iz Brezovog Polja, a on je tamo rođen, a prijetio je da će Tuzlake vraćati kući u Hitnoj pomoći, pozivam ga na Savu da dođe da se obračunam s njim - istakao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK Faruk Šahović.

Podsjećamo, Nikšić je na subotnjem zasjedanju Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu izazvao incident, psujući i vrijeđajući partijske kolege i novinare, posebnu pažnju u svojim uvredama je "posvetio" partijskim kolegama iz Tuzlanskog kantona, koristeći neprimjerene kvalifikacije za ovaj dio Bosne i Hercegovine. Kasnije se javno izvinio putem Facebooka.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu