DSO Promus

subota, 09 Februar 2019 11:02

Josip Pandža nakon neshvatljivog poraza: Poniženi smo!

0902 pandzaFoto: BH Reporter

Poraz koji je teško za shvatiti i prihvatiti, među ljubiteljima košarke u Tuzli tema je i danas i sigurno će biti i narednih dana.

Kakvu su šansu pripustili da napokon u Tuzlu dovedu jedan značajan košarkaški događaj, ali i vrate poljuljalno povjerenje kod publike, u OKK Sloboda će shvatiti tek kada iza sebe budu imali vejrovatno tek još jednu prosječnu sezonu.

Kao što smo i pisali, Sloboda je tri četvrtine igrala fenomenalno, a onda je u posljednjih deset minuta prosula sve što je imala.

“Nažalost prosuli smo sve što smo gradili tri četvrtine. Počeli smo igrati dosta sebično i za publiku. Sparsi su iz trčanja davali koševe, mi nismo se uspjeli vraćati nazad i praviti faule. Sramotno je što smo posljednju četvrtinu završili sa tri faula, poniženi smo sigurno i prosuli smo nešto što smo tako dobro izgradili. Sparsi su u polupredaji sa rezervnom petorkom uspjeli da se vrate i pobjede. Teško je u ovom momentu bilo šta reći i naći motiv za budućnost”, kazao je trener Josip Pandža i dodao:

“Sabrat ćemo redove, donijeti neku dobru analizu. Šteta je zbog ove publike da smo na kraju grubo poniženi na kraju. Ovo je sigurno nešto najteže što mi se dogodilo u životu”, kazao je Pandža za portal BHbasket.

Trener pobjedničke ekipe Marko Trbić je priznao da su se njegovo igrači nakon tri četvrtine već bili predali,

“Rekao sam igračima da smo izgubili. Naravno da nisam tako mislio, ali sam od igrača tražio da ako već gubimo da izgubimo časno. U igru smo uveli manje umorne igrače. Imali smo, kao što znate, jako tešku utakmicu i put u Sloveniju. Ja znam kakav je naš tim. Mi smo gubli četiri puta 17 razlike ove sezone i dobili te utakmice. Mi imamo karakter, ali ovo je pomalo nevjerovatno utakmica”, rekao je Trbić za BHbasket.

Košarkaši Sparsa su ostvarili plasman na završni turnir košarkaškog Kupa BiH, koji od ove sezone nosi ime Mirze Delibašića, a koji se u slučaju da je Sloboda odnijela pobjedu trebao igrati u Mejdanu.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu