DSO Promus

četvrtak, 07 Februar 2019 14:45

Dokazane optužbe: Policajki iz Tuzle tri mjeseca zatvora zbog krađe bunde

0702 kradja bunde

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (34), usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. 

Nju je na ovu kaznu pravomoćno osudio Apelacioni sud Distrikta nakon što je preinačio prvostepenu presudu kojom je prvobitno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.    

Podsjetimo, Tužilaštvo Distrikta Brčko optužilo je Bajraktarević da je u decembru 2017. godine na pijaci "Arizona" u mjestu Porebrice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikl vrijedan 1.200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika s izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O. H.

Optužnica protiv policijske službenice Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, u potpunosti je dokazana pred sudovima Distrikta te je Bajraktarević osuđena na zatvorsku kaznu.

(TI/Avaz)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu