Predstavnici UKUD „Zvonko Cerić“ na sastanku sa gradonačelnikom Imamovićem

by nedim
| 20:00

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas predstavnike UKUD „Zvonko Cerić“.

Predstavnici ovog renomiranog tuzlanskog kulturno-umjetničkog društva su zahvalili gradonačelniku i Gradu Tuzli na dosadašnjoj podršci, te predstavili aktuelne aktivnosti Društva.

I pored otežanih uslova rada, kao i prinudnom petnaestomjesečnom pauzom  u radu, uzrokovanih pandemijom korona virusa, UKUD „Zvonko Cerić“ se uspio vratiti svojim izvornim aktivnostima, te sada broji više od 150 aktivnih članova Društva, koji već imaju pripremljen bogat program za građane Tuzle u narednim mjesecima.

Jedna od značajnijih aktivnosti koja je u pripremi je i godišnji koncert UKUD „Zvonko Cerić“, koji je planiran za 18. decembar ove godine.

Gradonačelnik Imamović je zahvalio članovima UKUD „Zvonko Cerić“ na njihovom kontinuiranom radu, te istakao da su od samog osnivanja,  od 1979. godine, predstavljali važan faktor čuvanja kulturne baštine svih naroda i narodnosti Bosne i Hercegeovine i Tuzle. Na sastanku je potvrđen nastavak međusobne saradnje Grada Tuzle i UKUD-u „Zvonko Cerić“, te razgovarano o konkretnim oblicima saradnje u narednom periodu.

Delegaciju UKUD-a „Zvonko Cerić“ su činili: Hazim Jusufović, predsjednik UKUD-a, Alma Babić, članica Upravnog odbora i Indira Mešić, koreografkinja i članica Upravnog odbora Društva- saopšteno je iz službi Grada Tuzla.