FOTO / Na Banj Brdu niče novi motel, kao dio velikog turističkog kompleksa

by nedim
| 21:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Svetozar Ostojić iz Bijeljine, na Banj Brdu, u Općini Kalesija, ovih dana privodi kraju izgradnju motela na mjestu prijeratne “Jojine kafane“. Bit će to dio turističkog kompleksa povezanog sa majevičkim vrhom “Stolice”.

Na ovo bi mjesto koje se nalazi uz magistralni put Tuzla – Bijeljina trebali da dolaze  ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva, kako je to bilo i prije ratnih dešavanja devedesetih.

Pored nekadašnje “Jojine” kafane Ostojić je idejni tvorac i izgradnje Turističko-rekreaciono-izletničkog centra “Busija“, koji je smješten na području opštine Lopare. Riječ je o zemljištu ukupne površine 386.528 metara kvadratnih, a koje se prostire na katastarskim opštinama Labucka, Podgora, Zlo selo i Kolimer.

U okviru ovog sportsko-rekreativnog kompleksa na Majevici planirani su ski staza, staze za šetače i bicikliste, jedno veliko i dva manja fudbalska terena, mnogo malih igrališta za odbojku, košarku, hotel, apartmani, kao i dva jezera.

Ostojić je porijeklom iz Kovačice, a kako kaže, sa dva pomenuta nova projekta se vraća kući.

– Već godinama unazad imam želju i potrebu da se vratim u svoj kraj i da nešto učinim ovdje.  Brat i ja imamo firmu sa 310 zaposlenih, radimo namještaj i masivne ploče ali pošto sam veliki ljubitelj prirode i s ovog sam kraja, ja sam to dvoje objedinio u ovom projektu, kaže Ostojić./S.P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.