Zaposlenici isključivo osobe sa invaliditetom: Intrag gift shop Tuzla pravi unikatne poklone za svačiji ukus

by Tuzla Info
| 17:00

Ako ste se ikada našli u nedoumici šta pokloniti dragoj osobi, a da bude jedinstveno, zaposlenici Intrag gift shopa u Tuzli vam sigurno mogu ponuditi rješenje.

Ova firma, koja zapošljava isključivo osobe sa invaliditetom, u Tuzli egzistira osam godina, a danas zapošljava trinaest radnika koji vaše želje saslušaju, te ih pretvore u personalizovani poklon.

“Krenuli smo prije osam godina malim koracima, danas smo već na nekom višem nivou i prepoznati smo u našem gradu. Naše usluge danas koriste društveno-odgovorne organizacije poput Sindikata policije MUP-a TK, zatim jedan tuzlanski karate klub, ali i nekoliko privatnih kompanija, kao i grafičke kuće kojima vršimo dodatnu štampu”, kaže Anes Ćehović, direktor firme Intrag.

U ponudi, kako kažu, imaju svega, od privjesaka preko satova, ukrasa za jelku, različitih dekoracija za kuću pa sve do većih proizvoda poput drvenih kućica koje su jedan od novijih proizvoda.

“Zaista pravimo sve što poželite. Imali smo različitih mušterija koje su, recimo pronalazile određene slike na interentu, likove iz crtanih filmova i željele da im napravimo određeni poklon sa tom slikom ili u tom obliku baš kakav je taj lik. Vrijedne ruke naših zaposlenika su naravno uvijek ispunjavale želje kupaca, koji na kraju izađu zadovoljni, što nam je najveća satisfakcija” – priča nam Ćehović.

Osim što njihove proizvode možete pronaći u sklopu Informativnog centra za osobe s invaliditetom Lotos ili na Facebook stranici, od prošle godine sve što prodaju izloženo je i u radnji Intrag gift shop koja se nalazi u centru Tuzle u blizini Sonog trga.

“U jeku pandemije smo uz podršku prijatelja otvorili radnju u kojoj prodajemo svoje proizvode. Nažalost, nije onako kako smo zamišljali. Pandemija je svima, pa i nama usporila rad. Iako imamo svega u ponudi, posla nema onoliko koliko smo očekivali. Ovo ljeto je bilo malo bolje od prethodnog s obzirom da je bilo turista u gradu. Sada nam stiže zima, ali nadamo se da ćemo uspjeti i nastaviti sa radom bez većih problema” – kaže Anes Ćehović, te dodaje da očekuje i malo veću podršku vlasti kako bi ova firma opstala.

Za naredni period u planu imaju izbaciti još zanimljivih proizvoda, a s obzirom da uskoro stižu novogodišnji praznici, u ponudi će ponovo biti različitih ukrasa. /Tuzlainfo/