Danas u Tuzli Sajam zapošljavanja: “Plava laguna” nudi sezonski posao u hotelima na Jadranskom moru

by nedim
| 18:16

U četvrtak 24. januara 2019. godine, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli sa početkom u 16:30 sati agenicja DEKRA organizuje sajam zapošljavanja, na kojem će prisutni imati priliku da se upoznaju sa kompanijom ”Plava Laguna”, otvorenim radnim mjestima, načinom rada i uslovima koje ova kompanija nudi.

Ako Vas zanima sezonski posao na obalama Jadranskog mora, ”Plava Laguna” Vam nudi priliku da radite u jedinstvenom ambijentu u jednoj od najvećih hrvatskih turističkih kompanija.

”Plava Laguna” d.d već 60 godina nudi usluge ugostiteljstva i turizma u Hrvatskoj. Zapošljavaju 1000 stalnih radnika i 2000 sezonskih radnika različitih zanimanja. Nalaze se u Poreču i Umagu.

– Tokom 2018. u Plavoj Laguni je radilo više od 200 novih radnika iz Bosne i Hercegovine, koji su se prijavili za posao na sajmovima zapošljavanja Plava Laguna u aprilu 2018. održanim u Tuzli, Zenici i Doboju. Tražimo i zapošljavamo veliki broj kvalifikovanih i pomoćnih radnika u turizmu: konobara, kuhara, recepcionera, kućnih majstora, sobarica/premačica, čistačica i vrtlara Naglašavamo da za navedene poslove nije bitna stručna sprema niti prethodno radno iskustvo (izuzev kućnih majstora koji moraju imati relevantnu stručnu spremu) – poručili su organizatori.

Svojim sezonskim radnicima ”Plava Laguna” obezbjeđuje besplatan smještaj i prehranu te podmiruje troškove putovanja do Istre i natrag.

Uz mjesečnu plaću osigurana je fiksna stimulacija za rad od 120 eura mjesečno za maj, juni, juli i august, kao i dodatna stimulacija na kraju sezone u iznosu od 40 eura po svakom mjesecu trajanja ugovora za sve radnike koji su radili duže od dva mjeseca.

Važno je znati da za sve državljane Bosne i Hercegovine, Plava laguna organizuje i plaća sve troškove povezane s dobivanjem radne dozvole i legalan rad u Republici Hrvatskoj.

DEKRA poziva sve zainteresovane da dođu na naš sajam zapošljavanja u četvrtak 24.01.2019. godine s početkom u 16:30h. Sajam će se održati u Zenici u prostorijama Hotela Zenica, te u Tuzli u prostorijama Bosanskog kulturnog centra.

Svi prisutni će imati priliku da se upoznaju sa uslovima i načinom rada kompanije ”Plava laguna”. Zainteresovani kandidati će moći odmah da se prijave za posao.

Putem slijedećeg linka možete pristupiti prijavnom obrascu:

PRIJAVNI OBRAZAC

Za više informacija možete nas kontaktirati na broj telefona +387 33 29 52 54 ili na e-mail [email protected]

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.