FOTO / Folklorni ansambl “Panonija” održao koncert i u Lipnici

by nedim
| 21:11

Kuća solidarnosti u Gornjoj Lipnici u nedjelju uvečer bila je domaćin koncerta Folklornog ansambla “Panonija”, koji ove godine proslavlja 25. godina uspješnog rada.

“Panonija” je osnovana 1996. godine, u početku radeći u Domu mladih, da bi poslije “svili gnijezdo” u Spomen domu Moluhe.

– Za nas je kao i za sve druge stanovnike naše planete ova godina bila specifična. Svoj rad smo organizovali u skladu sa izrečenim epidemiološkim mjerama, radeći u manjim grupama i prije svega vodeći računa o zdravlju naše djece. Obzirom da imamo dosta članova iz Lipnice, odlučili smo da jedan od koncerata održimo i u ovoj mjesnoj zajednici. Naredni koncert planiramo da upriličimo u MZ “Husino”, izjavila je za Tuzlaifno.ba Arijana Sadiković, predsjednica FA “Panononija”.

 

Koncert je obilovao zanimljivim koreografijama koje su predstavili članovi i članice svih postava ansambla, a rezultat su kreativnog rada koreografa Edvina Sadikovića. Osim igrača, svoju umijeće muziciranja na harmonici pokazao je i Armin Šarić, također član “Panonije”.

FOTO / Folklorni ansambl “Panonija” koncertom u Gornjoj Tuzli počeo proslavu jubileja