Zlatan Nalić: Ako želimo u vrh trebaju nam vrhunska pojačanja, a ne novi igrači

by nedim
| 13:04

Fudbaleri Slobode, jučer su u Sportskom centru u Međugorju odigrali pripremnu utakmicu (2 x 60 minuta) protiv FK Željezničar u kojoj su priliku za igru dobili svi igrači kojima je raspolagao stručni štab Crveno-crnih.

Prva utakmica završena je bez golova, a u drugih 60. minuta Sloboda dolazi do prednosti sjajnim golom Livančića u 93. minuti. Ipak, u nastavku utakmice Željezničar golovima Veselinovića u 105. i Zeca u 107. minuti dolazi do preokreta i pobjede rezultatom 2:1.

Nakon utakmice, za klupsku web stranicu govorio je šef stručnog štaba Zlatan Nalić, koji smatra da je Sloboda stvorila mnogo šansi koje su trebale donijeti pobjedu.

“Ovaj susret Slobode i Želje je bio podijeljen u dvije utakmice i ta prva utakmica odigrana sa prvom postavom, uprkos našim mnogobrojnim prilikama ipak završila neriješeno bez golova! Negativno iz prve utakmice je to što nismo postigli gol nakon tolike dominacije i ostvarenih šansi, a pozitivno što smo defanzivno bili opet na nivou i nismo primili pogodak”, kazao je Nalić.

Sloboda je prvi dio utakmice odigrala odlično, držala kontrolu, ali izostala je realizacija.

“Ovakva igra i ovoliko šansi u ovoj današnjoj prvoj utakmici od 60 minuta je moralo donijeti visoku pobjedu našega tima. Naš tim je odigrao odličnu utakmicu protiv Želje. Nametnuli smo visok ritam i već nakon prvih 40-ak minuta napravili smo 5-6 avsnsiranih šansi koje su morale donijeti visoko vodstvo našega tima. Nažalost nismo postigli pogodak. Što se tiče globalnog viđenja utakmice po mom mišljenju bili smo bolji tim u svim segmentima igre i uspjeli smo držati Želju pod kontrolom koji je u dva tri navrata u toku utakmice uspio zaprijetiti tek sa nekoliko šuteva sa distance. Željo je ovim pojačanjima već sada mnogo bolja ekipa od one sa kojom smo remizirali na Grbavici u prvom dijelu”, kazao je Nalić za Fksloboda.ba

U drugih 60. minuta u Međugorju, Sloboda je nastupila sa rezervistima koji su u finišu utakmice ispustili vodstvo.

“Druga utakmica gdje smo nastupili sa našim rezervistima i probnim igračima također je bila u znaku našeg tima čitavih 45 minuta. Imali smo dobar ritam i postigli smo prelijep pogodak preko Livančića. Nekoliko lako propuštenih prilika moramo evidentirati i u ovoj utakmici. Druga utakmica je jasno potvrdila ono što smo znali, a to je da za Premijer ligu ipak moramo povećati roster takmičarskih igrača. Imamo mnogo dobrih igrača koji znaju svašta sa loptom, ali nisu još uvijek spremni ući u takmičenje za bodove. Dvije jako jednostavne greške i utakmica iz 1-0 za Slobodu je prešla u 1-2 za Želju tamo negdje oko 115. minute utakmice, kazao je Nalić za Fksloboda.ba i dodao:

“Nosioci igre i najbolji pojedinci u ovoj utakmici opet se pokazalo da su to igrači koje smo u prvenstvu koristili u igri, povremeno na klupi. Gledano iz perspektive naših potreba mislim da je prioritet dovesti jos 3-4 takmičarska igrača koji mogu povećati roster i u slučaju povreda ili kartona podjednako dobro zamijeniti nosioce igre našeg tima. Na ovaj način bi sigurno ostvarili bezbrižan nastavak drugog dijela i opstanak u ligi koji je primarni cilj! U suprotnom ukoliko se želimo umiješati u sami vrh onda Slobodi ne treba igrača nego vrhunskih pojačanja, a za tu potrebu zna se gdje se kupuju takvi igrači – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)