Nakon nasilja u tuzlanskoj gimnaziji: Porodica profesora Isabegovića uputila javno izvinjenje

by nedim
| 8:51

Porodica Isabegović iz Tuzle uputila je javno izvinjenje zbog napada profesora Fuada Isabegovića koji je prije nekoliko dana čekićem napao i teško povrijedio direktoricu i pedagogicu Gimnazije “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

Izvinjenje porodice Isabegović prenosimo u cijelosti:

“Porodica Isabegović želi ovim putem uputiti javno izvinjenje žrtvama bezumnog čina nasilja u prostorijama Gimnazije „Ismet Mujezinović“ 16. januara ove godine, obiteljima žrtava, svjedocima nesretnih događaja, učenicima Gimnazije i svim sugrađanima koji se zbog navedenih događaja osjećaju manje sigurno u svojem gradu.

Kao obitelj počinitelja napada na djelatnike Gimnazije „Ismet Mujezinović“ dijelimo svu bol s porodicama žrtava i želimo uputiti želje za brzim i kompletnim oporavkom žrtvama. Želimo da procesi koji će uslijediti nakon završetka istrage navedenih nemilih događaja donesu osjećaj pravde žrtvama i njihovim porodicama ali i nadamo se prilici da član naše familije koji je okrivljen za bezumne radnje dobije priliku da uz institucionalnu pomoć riješi probleme za koje smo sigurni da su glavni povod za sve što se desilo.

Kao porodica koja već generacijama živi na prostoru Tuzle, i kao pojedinci koji smo uvijek pokušali pridonositi prosperitetu grada i naših sugrađana u okviru svojih mogućnosti, želimo uputiti i iskreno izvinjenje svim sugrađanima koji se uslijed ovih događaja osjećaju manje sigurno u našemu gradu. Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice, trgove, u avlije i domove.

Želimo iskoristiti ovu nemilu priliku da apeliramo na relevantne gradske, kantonalne, entitetske i državne institucije da osiguraju sigurniju budućnost učenicima naših škola i osoblju koje radi u istima i da uvedu mehanizme koji bi onemogućili da se slični događaji ponove negdje drugdje u budućnosti, sa drugim akterima.

Također se izvinjavamo se što nismo ranije stupili u direktan kontakt sa obiteljima žrtava. Protekli dani su bili šokantni i stresni i za našu familiju te smo trebali vremena da shvatimo i prihvatimo što se i kako desilo”, navedeno je u saopćenju porodice.

(TI)