Penzioneri u Tuzli održali proteste: “Tražimo bolji status u bh. društvu”

by Tuzla Info
| 13:08
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika ponovo je u Tuzli na Trgu slobode organizovala okupljanje građana, prvenstveno penzionera, koji traže bolji status u bh.društvu. Prisutnim se, između ostalih, obratio Vehid Jahić, predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika Tuzla.

“Mi očekujemo da će se protesti proširiti širom Bosne i Hercegovine. Ukoliko penzioneri u drugim gradovima ne shvate da se moramo boriti nećemo ništa riješiti. Mi smo na prošlim protestima podnijeli zahtjev. Tražimo prosječne penzije od 52 posto od prosječne plate. Vlast ništa ne odgovara. Ovaj put idemo dalje. Osim što smo tražili povećanje penzija tražimo da se mijenjaju neljudski i nemoralni zakoni o povlasticama. Tražimo ukidanje paušala profesionalnim tastupnicima, tražimo ukidanje “bijelog hljeba”… To mora čuti Novalić i njegov poslovođa Izetbegović, i Čović i Dodik jer svi penzioneti podjednako osjećaju glad”, rekao je Jahić i nastavio:

“Obmana je da nema novca. Moramo zahtijevati racionalniju raspodjelu BDP-a. Vlade i parlamenti moraju krenuti reforme. Hoćemo borbu protiv korupcije, protiv kriminala. Sebastijan Kurz je podnio ostavku nakon prijave, a kod nas Novalić prijepodne upravlja entitetom, a popodne ide na sud. Kakav je to moral. Na sceni je politički nemoral koji šire vladajuće stranke i njihovi satrapi”, zaključio je on.

Okupljeni na Trgu slobode, među kojima je bilo penzionera iz Cazina, skandirali su: “Fadile, narod vas neće” i “Dole vlada”. Najavili su još odlučniju borbu protiv sadašnje vlasti.

 

Tuzlainfo/Tuzlapress

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.