Semir Mujkanović ne ide u Tuzla City: Nudili su mi minimalac!

by nedim
| 9:17

Semir Mujkanović, napadač Mladosti iz Kikača i sin predsjednika Slobode Senada Mujkanovića, ipak neće potpisati za Tuzla City.

Kako piše Sportsport.ba Mujkanović je golovima u ekipi trećeligaša iz Kikača impresionirao i premijerligaše, pa je bio dogovorio prelazak u redove Tuzla Cityja.

Na kraju, iako je bila dogovorena saradnja na pola godine s mogućnošću produženja na dodatne dvije godine, do transfera iz Mladosti u Tuzla City neće doći.

“Poslao sam im svoje uslove za koje bih igrao i to njima ne odgovara, tako da nismo uspjeli postići dogovor oko saradnje. Nudili su mi minimalac za prvih šest mjeseci, a na ljeto bismo potpisali na dvije godine s tim da bismo tada pričali o novoj plati koju bih ja postavio svojim igrama. Ipak, odmah sam vidio koliko je sati, ako je sada minimalac, ne bi to bilo neko povećanje na ljeto, tako da sam odbio da pređem u Tuzla City”, kazao je Mujkanović za SportSport.ba, pa je dodao:

“Korektno od njih, ali ne mogu igrati džaba ovih šest mjeseci, a mnogo stvari ostavljam u životu. Bio sam jedan trening s njima, izolovan sam bio pet-šest sati i bez telefona, a radim i dalje u firmi u kojoj stalno moram da budem na vezi. Za neku dobru platu sve bi se to dalo i srediti, ali za minimalac stvarno nema smisla da sve izgubim”.

Mujkanović je nedavno proglašen najboljim seniorskikm nogometašem Kalesije, a zanimljivo da je ovaj napadač bio i član FK Željezničar gdje se nije naigrao, te Slobode, Drine Zvornik i Slavena iz Živinica.

Po svemu sudeći ostat će u ekipi Mladosti, mada nije isključeno da do početka drugog dijela sezone ipak obuče dres nekog od premijerligaša, a u opticaju je i Sloboda.

(TI/Sportsport.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.