Napadaču određen pritvor: U saopštenju Tužilaštva TK otkriveni detalji napada u Gimnaziji Ismet Mujezinović

by nedim
| 11:34

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti,  došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj  nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom tjemene kosti.

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom.

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog – saopšteno je iz Tužilaštva TK-a.

(Tuzlainfo.ba)