Slučaj Murex: Noćni čuvar priznao da je namjerno zapalio kompaniju i ukrao 14.000 KM

by admin2
| 11:33

Omer Đikanović iz Sebrenika priznao je jučer da je kao noćni čuvar namjerno podmetnuo požar u kompaniji Murex u Špionici kod Srebrenika te da je ukrao skoro 14.000 konvertibilnih maraka.

Ove informacije je potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović. 

Podsjetimo, Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

Đikanović se teretio da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od jedan milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko tri miliona KM.

Potom je ispred objekta firme ušao u službeni automobil Renault Megane i udaljio se sa mjesta događaja. Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je lišen slobode.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.