Medijski transferi: Kasim Softić novi urednik Televizije BIR

by nedim
| 10:53
  •  
  •  
  •  
  •  

U prostorijama nove zgrade Media centra Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini jučer je održan redakcijski sastanak na kojem je predstavljen novi urednik programa Televizije BIR Kasim Softić, ranije novinar, urednik i direktor RTV Tuzlanskog kantona.

On je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo što je dio tima BIR televizije, te istakao da ima obavezu da radi na afirmaciji vrijednosti svega onoga što je misija Televizije BIR na medijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

– BIR televizija u dosadašnjem radu je napravila golem korak u smislu u kojem je ona pozicionirana i kako je njena uloga definirana osnivačkim aktima. Pred svima nama je u nastavku obaveza da napravimo golemi iskorak, i kavlitativno i kvantitativno, a za šta posjedujemo i ljudske i materijalne i evo, stvaramo i tehničke preduvjete, da to i ostvarimo – kazao je Softić za Televiziju BIR.

Kao novi urednik govorio i o budućim planovima razvoja BIR televizije.

– Prvi od koraka koje imamo u planu je proširenje našeg programa, odnosno, prelazak na cjelodnevno emitiranje. Dakle, na 24 sata emitiranja programa BIR televizije, što je, kao što rekoh, golemi iskorak u odnosu na sadašnju poziciju. Već smo napravili potrebne pripreme i evo, uveliko radimo na realizaciji tih naših planova. U najskorije vrijeme naši gledatelji će moći u svako doba dana i noći pratiti program BIR televizije – kazao je Softić.

Direktor Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Amir Sakić izrazio je zadovoljstvo izborom novog urednika koji ima bogato iskustvo iza sebe i koji će značajno osnažiti tim Televizije BIR.

Televizija BIR je porodična televizija sa islamskim vrijednostima i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću, piše Preporod.info.

(Preporod.info)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.