FK Tuzla City: Samir Muratović imenovan za sportskog savjetnika

by nedim
| 7:29

Nekadašnji nogometni “A” reprezentativac naše zemlje Samir Muratović dobio je posao sportskog savjetnika u Tuzla Cityju.

Otkako je završio karijeru Muratović se često može vidjeti na utakmicama širom Evrope, konstantno prati igrače za Šturm za koji radi kao skaut, a funkciju će od ljeta će imati i u bh. premijerligašu Tuzla Cityju.

U Tuzla Cityju su prethodnih sedmica pregovarali sa Muratovićem o preuzimanju funkcije sportskog direktora, ali kako je ovaj nije bio u mogućnosti prihvatiti zbog ugovora sa Šturmom, na kraju je ipak dogovoreno da bude – sportski savjetnik. Potvrdio nam je to i sam Muratović.

“Azmira poznajem dugo, dobri smo prijatelji, tako da je bilo razgovora oko toga da postanem sportski direktor. Međutim, zaposlen sam u Šturmu, imam ugovor i to nije izdovljivo, ali dogovorili smo se da budem savjetnik. Pomagat ću mu, preporučit ću kojeg igrača, kad mogu dolazit ću i na utakmice… Više će to biti onako prijateljski”, kazao je Samir Muratović za SportSport.ba.

Nema sumnje da će Muratovićevo znanje i iskustvo biti od velike koristi za Tuzla City. Kroz karijeru ovaj Zvorničanin se okušao u više zemalja, od BiH, Turske, Njemačke, Rusije do Austrije, u kojoj je ostavio i najveći trag, a dugo vremena bio je i član reprezentacije BiH.

(TI)