Gradonačelnik Imamović se susreo prestavnicima PD Nektar

by nedim
| 20:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se danas sa predsjednikom PD „Nektar“ Tuzla, Šefikom Čivićem i predsjednikom Skupštine PD „Nektar“ Nedžadom Malikićem.

Gradonačelnik Jasmin Imamović upoznat je sa uspješnim rezultatima sajma „Medena Tuzla“, koji je održan 17. i 18. septembra 2021. godine.

Radi se o šesnaestom sajmu „Medena Tuzla“, koji ima međunarodni karakter i koji je već postao tradicionalan. Specifičnost ovog sajma je u saradnji PD „Nektar“ sa Univerzitetom u Tuzli.  Najvažniji plod ovog sajma je da su izloženi porizvodi bili analizirani na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, a njihov kvalitet ocijenjen od strane naučnog i stručnog žirija.

U okviru sajma je organizovana Sedma međunarodna analiza meda, najmasovnija svjetska analiza meda,  na kojoj su učestvovali pčelari iz dvadeset i tri države Evrope, Amerike i Australije, sa ukupno 467 uzoraka.

PD „Nektar“ je jedini na svijetu koji za najbolje ocijenjene uzorke meda dodjeljuje po dvije „Zlatne pčele“ za BiH i dvije izvan BiH. Osim ovih, dodijeljena su i druga priznanja.

U svemu ovome, važno je napomenuti da PD Nektar dodjeljuje dvojezične certifikate, na bosanskom i engleskom jeziku, što je od velike važnosti za pčelare koji proizvode ispravan i kvalitetan med, i što je način borbe za kvalitet, a protiv falsifikata u proizvodnji meda.

Gradonačelnik Jasmin Imamović čestitao je PD „Nektar“ na višegodišnjem istrajavanju na organizaciji sajma Medena Tuzla i neprekidnom unapređivanju svojih aktivnosti, a sve u cilju postizanja kvalitete meda i pomoći proizvođačima meda.

Predstavnici PD „Nektar“ su se zahvalili gradonačelniku na podršci i obavijestili ga da nastavljaju sa usavršavanjem svoga rada i da mrežu institucija sa kojima sarađuju šire i izvan BiH, tačnije u Sloveniju, Srbiju i Ukrajinu – saopšteno je iz službi Grada Tuzla.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.