Topčagić pohvalio Kormana: Direktor Uprave policije MUP-a TK dobio odličnu ocjenu

by nedim
| 6:28

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je jučer Odluku kojom ocjenom odličan (5) ocijenjen rad direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Dževada Kormana za period od 5.3.2018. godine do 30.11.2018. godine.

Vlada TK je imenovala Dževada Kormana za policijskog komesara Uprave policije MUP TK-a u februaru ove godine, nakon što je došlo do promjene vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Zakonom o policijskim službenicima TK-a i Pravilnikom o ocjeni rada policijskih službenika MUP TK-a, ocjenjivanje rada Dževada Kormana je uradio ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, a nejgovu ocjenu je usvojila Vlada TK.

Kako je navdeno u Odluci ukupna ocjena rada direktora Uprave policije, utemeljena je na osnovu razmatranja mjesečnih i kvartalnih informacija o stanju sigurnosti na području TK-a za prvih jedanaest mjeseci 2018.godine, programa rada Uprave policije za 2018.godinu, a na osnovu kojih je ocijenjeno da je direktor poduzeo sve potrebne mjere i radnje na realizaciji programskih ciljeva, što je rezultiralo povoljnim stanjem sigurnosti na području TK-a.

(Tuzlainfo.ba)