FOTO / Folklorni ansambl “Panonija” koncertom u Gornjoj Tuzli počeo proslavu jubileja

by nedim
| 19:59

Koncertom u Gornjoj Tuzli, Folklorni ansambl “Panonija” iz Tuzle u subotu je započeo proslavu jubileja i pred mnogobrojnom publikom izveo svoj repertoar.

– Folklorni ansambl “Panonija” u mjesecu oktobru proslavlja veliki jubilej, 25 godina postojanja. Samim tim, pored ovog koncerta planiramo da u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama pod nazivom “Naših 25” organizujemo još nekoliko koncerata. Sljedeći koncert će se održati 17.10.2012.g u naselju Gornja Lipnica, a potom 07.11.2021.g. u naselju “Husino”, kazao je za Tuzlainfo.ba trener i koreograf FA “Panonija” Edvin Sadiković .

Koncert Folklornog ansambka “Panonija” bio je svojevrstan ćilim ispleten od igara i pjesama sa područja Balkana, tako da su posjetioci uživali uz dinamične koreografije. Svojim nastupom ovu veče je uljepšao je iArmin Šarić, virtuoz na harmonici, inače član Panonije.

 

Folklorni ansambl “Panonija” Tuzla osnovan je u mjesecu oktobru 1996. godine, a naporan rad tokom proteklih godina rezultirao je, danas, brojnim članstvom i zapaženim nastupima u okvirima Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. FA “Panonija“ Tuzla danas broji oko 170 članova različitih uzrasta, sposobnosti, profila i nacionalnosti, na što su jako ponosni, jer suština njihovih igara jeste prikazivanje multikulturalnosti i različitosti naroda Bosne i Hercegovine, te Balkana uopće. Koreografije karakterišu brži i dinamičniji ritmovi od uobičajenih, što nastupima daje zanimljivost i posebnost.

Koncert u Gornjoj Tuzli organizovan je u saradnji sa Centrom  za kulturu Tuzla./S.P./