Grad Tuzla: Obilježen 15. januar – Dan rođenja Martina Lutera Kinga

by admin2
| 12:01

Polaganjem cvijeća ispred spomen-biste i odavanjem poštovanja, danas je u Tuzli obilježen 15. januar, Dan rođenja Martina Luthera Kinga, istaknutog borca za ljudska prava i jednakopravnost, dobitnika Nobelove nagrade za mir i jednog od najvećih boraca za ljudska prava u povijesti čovječanstva.

U ime Gradske uprave, cvijeće su zajednički položili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirel Mišković i Almir Šuta, sekretar organa državne službe.

Bista dr. Martina Luthera Kinga, kao poklon ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u Tuzli je postavljena u januaru 2003. godine, od kada građani ovog grada, zajedno sa građanima SAD-a, obilježavaju Dan rođenja Martina Luthera Kinga i odaju priznanje ovom velikanu, sjećajući se njegovih ideja i djela.

Riječ je o osobi koja je dala nemjerljiv doprinos civilizaciji, svoj cjelokupan život posvetila stvaranju i širenju harmonizacije među razlikama kao neophodnog elementa za zajednički život – saopšteno je iz Gradske uprave.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.