Kuglanje: Održan Drugi memorijalni turnir Zlatko Novaković (FOTO)

by nedim
| 20:25

U kuglani u Lukavcu danas je u organizaciji Kuglaškog kluba Sloboda održan 2. memorijalni turnir Zlatko Novaković.

Na turniru koji je imao međunaroni karakter učestvovala su 24 takmičara iz kuglaških klubova Osijek, Zrinski Ljubače-Bistarac, Rad Brčko i Sloboda.

Najuspješniji je bio Ivica Stjepić iz Kuglaškog kluba Zrinski Ljubače – Bistarac sa rezultatom od 585 oborenih čunjeva. Drugo i treće mjesto osvojili su kuglaši Osijeka Dario Radoš sa 575 i Mario Mušanović sa 574 oborena čunja.

Priznanja najboljim i zajednički ručak, kojem su prisustvovali i članovi Novakovićeve porodice, organizirani su u kuglani SKPC Mejdan, koja nažalost ne ispunjava uslove za kuglaška takmičenja. Turnir je otvorio Hasan Muratović, bivši načelnik Općine Živinice, radni kolega i Novakovićev saborac, dok je zahvalnice klubovima učesnicima i donatorima uručio Aco Lakić, predsjednik Upravnog odbora KK Sloboda.

Pehare najboljim pojedincima uručile su kćerke pokojnog Zlatka Novakovića.

Delegacija KK Sloboda i jučer je na Gradskom groblju Živinice odala počast svom nekadašnjem članu.

Zlatko Novaković bio je dugogodišnji član KK Sloboda Tuzla, a koji je prije dvije godine u 60. godini preminuo na treningu. Svoju sportsku karijeru kuglaša počeo je u Živinicama, ali je najduži period uspješnog bavljenja kuglanjem proveo je u redovima tuzlanske Slobode.

Održavanje turnira pomogli su Sportski savez Tuzlanskog kantona i Pekara Kabil.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.