Starčević na početku priprema FK Tuzla City: Imamo ekipu za veće domete

by nedim
| 15:09

FK Tuzla City pripreme za proljetni dio sezone, u kojem ih očekuje borba za opstanak, počele su prije dva dana.

Šef struke, Slobodan Starčević je na pripreme stigao pod virozom. Ipak, osmijeh na njegovo lice vratili su igrači koji su nakon testiranja pokazali zavidan nivo spremnosti.

– Jako sam zadovoljan kada sam vidio koliko su igrači spremni. Znači da su bili ozbiljni i vrijedni tokom pauze te da su došli u dosta dobrom stanju, kaže Starčević.

Strateg Plavih je dobio pojačanje u Stručnom štabu s obzirom da u Klub stigao profesor sporta Jasmin Zahirović koji će biti isključivo zadužen za tjelesnu pripremu igrača.

– Da, to nam puno znači i time pokazujemo da podižemo nivo ozbiljnosti u Klubu. Fizička priprema igrača sada će biti isključivo njegova nadležnost, pojašnjava Slobodan.

Nakon jesenjeg dijela Plavi su ostali bez Šećerovića i Vukmirovića koji će nastaviti karijeru u Grčkoj te Stokića i Ziljkića koji su također bivši.

– Ako nemamo zajednički interes i ako nisu obje strane zadovoljne, onda je bolje da se raziđemo na vrijeme i svako da ide svojim putem. Hvala im na svemu što su uradili za Klub te im želimo puno sreće u nastavku karijere.

Već su stigla i nova imena.

– Trumić bi trebao pojačati konkurenciju u veznom redu, Brekalo i Zlatković u zadnjoj liniji. Očekujemo još novih imena, ističe trener Tuzla Cityja.

Što se tiče plana priprema on je već poznat, a dogovaraju se i prijateljski mečevi.

– Do polaska u Međugorje planiramo da kompletiramo tim koji će činiti 20 fudbalera plus četiri golmana. Za sada je dogovoren meč sa Željezničarom 29. januara u Međugorju a ostale utakmice dogovovaramo.

Kada je u pitanju ono što je iza i ispred njegove ekipe, Starčević kaže:

– Mi imamo ekipu za veće domete. Mislim da nam je nedostajalo motiva protiv tako da kažem “manjih” timova. Bolje smo izgledali protiv najboljih. Te stvari moramo promijeniti. Trebao je tu da bude još neki bod koji su nam često izmicali u zadnji čas.

Klub će uskoro dobiti i vještački teren što će omogućiti kvalitetniji rad svim selekcijama.

– To je sjajna stvar jer infrastruktura u BiH je jedan od najvećih problema, kaže za kraj Starčević u razgovoru za klupsku web stranicu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.