Nedžad Hamzić (SBB): Ovo nije kraj koalicije, samo se nismo dogovorili oko jednog imena

by nedim
| 20:06

Foto by BH Reporter

Nakon što ni danas u nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona nije izabrano rukovodstvo Skupštine TK, u javnosti se počelo govoriti o raspadu “Bloka 19”, koji okuplja stranke koje u Skupštini TK imaju tijesnu većinu (SDP, DF, Naša stranka i SBB).

Podsjećamo dva poslanika iz SBB danas nisu podržali koalicioni prijedlog da kandidat DF-a Mahir Mešalić bude izabran za predsjednika Skupštine iz reda bošnjačkog naroda.

Iz SBB-a tvrde da se sa ovim njihovim potezom “Blok 19” nije raspao.

– Nismo u ovom momentu imali usaglašen stav o članu rukovodstva iz reda bošnjačkog naroda. Nismo se u Klubu Bošnjaka mogli dogovoriti oko imena, a direktno govoreći mi nismo bili zadovoljni s ponuđenim imenom, a i drugi su se složili s tim. Ovo ne znači kraj koalicije – rekao je za Denvni avaz Nedžad Hamzić, predsjednik Kluba SBB-a u Skupštini TK.

U SDP-u ne misle tako. Predsjednik Kluba SDP-a Dževad Hadžić je predstavnicima medija izjavio da današnji postupak SBB-ovih zastupnika znači da koalicija više nema 19 ruku i većinu u Skupštini TK i nije negirao mogućnost da se o formiranju vlasti razgovara sa jednom od dvije stranke koje se nalaze u opoziciji.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.