Žene Srebrenice: Tražimo još oko 1.300 žrtava

by admin2
| 14:36

Na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, i danas su se kao i svakog 11. dana u mjesecu okupile preživjele žrtve genocida koje su ponovile zahtjeve da se pred lice pravde izvedu oni koji su činili zločine, te da se više i efikasnije radi na pronalasku nestalih osoba.

–  Mi dok smo žive ćemo insistirati da se pronađu kosti naših najmilijih. I dalje ćemo uporni raditi na ispunjenju zahtjeva da se pronađu i identifikuju sve žrtve genocida, poručile su okupljene majke.

Dodale su da ih ništa spriječiti da svakog 11. u mjesecu podsjete našu i svjetsku javnost na genocid koji je počinjen u Srebrenici.

– Mi tražimo još oko 1.300 žrtava koje su nestale tokom 1995. godine. Brojne majke su umrle i nisu dočekale da ukopaju svoju djecu, kazala je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”.

“Istina nama – kazna zločincima”, moto je ovih mirnih protesta na kojima Srebreničanke traže pravdu za svoje najmilije.

– I ustrajnost u podržavanju majki Srebrenice je jedan vid borbe za BiH. Sve dok i posljednja majka bude tražila svoje nestale, mi ćemo biti uz njih – kazala je predsjednica AŽ Gradskog odbora SDA Tuzla Jasna Hadžiselimović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.