DSO Promus

petak, 11 Januar 2019 15:36

Žene Srebrenice: Tražimo još oko 1.300 žrtava

1101zene srebrenice

Na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, i danas su se kao i svakog 11. dana u mjesecu okupile preživjele žrtve genocida koje su ponovile zahtjeve da se pred lice pravde izvedu oni koji su činili zločine, te da se više i efikasnije radi na pronalasku nestalih osoba.

-  Mi dok smo žive ćemo insistirati da se pronađu kosti naših najmilijih. I dalje ćemo uporni raditi na ispunjenju zahtjeva da se pronađu i identifikuju sve žrtve genocida, poručile su okupljene majke.

Dodale su da ih ništa spriječiti da svakog 11. u mjesecu podsjete našu i svjetsku javnost na genocid koji je počinjen u Srebrenici.

- Mi tražimo još oko 1.300 žrtava koje su nestale tokom 1995. godine. Brojne majke su umrle i nisu dočekale da ukopaju svoju djecu, kazala je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice".

"Istina nama - kazna zločincima", moto je ovih mirnih protesta na kojima Srebreničanke traže pravdu za svoje najmilije.

- I ustrajnost u podržavanju majki Srebrenice je jedan vid borbe za BiH. Sve dok i posljednja majka bude tražila svoje nestale, mi ćemo biti uz njih – kazala je predsjednica AŽ Gradskog odbora SDA Tuzla Jasna Hadžiselimović.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu