DSO Promus

petak, 11 Januar 2019 09:55

MUP TK: Pretresom automobila pronašli veće pakovanje droge

1101 droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Živinice) jučer su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica, izvršili  pretres putničkog vozila i lica  S.Č.(31), nastanjenog na području općine Živinica.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, prilikom pretresa  lica i vozila oduzeta je jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila  materija  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Takođe,  službenici OKP  PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali lice Dž. F.  rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje  da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet  opojnih droga“  iz čl. 238. stav 1. KZ FBiH .

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu