DSO Promus

petak, 11 Januar 2019 08:51

Hoće li konačno biti izabrano rukovodstvo: Danas nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK

01012019 skupstina

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, zakazan je danas s početkom u 13,00 sati, u Bosanskom kulturnom centrau Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu je konstituisanje klubova poslanika konstitutivnih naroda i kluba ostalih u Skupštini Tuzlanskog kantona (i predlaganje kandidata za izbor na mjesto predsjednika ili zamjenika predsjednika Skupštine), donošenje Odluke o potvrđivanju kandidata za predsjednika ili zamjenika predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, upoznavanje s Odlukom o izboru predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, kao i iIzbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo stranke opozicije SDA i PDA, koje imaju većinu u Klubu Bošnjaka, već ranije su istakle da neće podržati izbor Mahira Mešalića iz DF-a za predstavnika Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine Tuzlanskog kantona, što je prijedlog bloka stranaka koje imaju većinu u Skupštini TK.

Procedura nalaže da svaki klub naroda predlaže po jednog kandidata za predsjednika Skupštine TK. Nakon što ih Skupština potvrdi, oni između sebe biraju predsjednika, a drugo dvoje obnašaju funkcije dopredsjedavajućih Skupštine.

S obzirom da je od ranije poznato da će kandidati Srba i Hrvata za predsjednika Skupštine TK biti iz SDP-a, ukoliko se bude išlo na opciju bez Bošnjaka, rukovodstvo Skupštine bi ipak moglo ipak biti izabrano.

(Tuzlainfo.ba)

 


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu