Tuzla: Tražioci azila u BiH položili A1 nivo bosanskog jezika

by nedim
| 18:31
  •  
  •  
  •  
  •  

Zahvaljujući saradnji sa Udruženjem “Zemlja djece u BiH” po projektu” Podrška migrantima, azilantima i izbjeglicama u BiH” podržanom od strane CARE International Balkans završen je kurs bosanskog jezika za tražitelje azila koji su korisnici “Drop-in” centra, a kojeg podržava “Caritas” Bosne i Hercegovine.

Radi se o Centru za pružanje usluga u zajednici Tuzla “Puž” gdje se organizuju različite aktivnosti za potrebe migranata i izbjeglica odnosno tražioca azila.

– Danas smo s ponosom uručili certifikate za naše korisnike koji su uspješno položili A1 razinu jezika. Zahvaljujemo se i školi stranih jezika BIG BEN Centar TUZLA na podršci u realizaciji ove vrlo bitne aktivnosti, kazao je za Tuzlainfo.ba. Danijel Vasilj, programski koordinator u Centru “Puž”.

Svaki od ovih učenika ima svoju priču i svako od njih je, kako kažu u Centru “Puž”, tokom tečaja ispričao dio te priče.

– To je jako važno da se naprije dobro upoznamo. Moram reći da su oni jako marljivi i motivirani. Došli su u teškim okolnostima, svi su u teškim životnim situacijama, ali unatoč tome svi oni na časove su dolazili sa gotovom domaćom zadaćom, navodi Vasilj.

Lijepo je čuti da ljudi koji traže azil u Bosni i Hercegovini, pričaju našim jezikom. Neka im donese sreće i uspjeha./S.P./

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.