MUP TK studentima UNTZ zabranio proteste

by Tuzla Info
| 17:21
  •  
  •  
  •  
  •  

Poštovanje kolege i kolegice,

S obzirom da smo blagovremeno i u skladu s procedurama prijavili proteste za ponedjeljak putem pisarnice MUP-a TK-a, jučer i danas smo pozivani na razgovore u službene prostorije MUP-a, gdje nam je naloženo da proteste ne možemo održati, odnosno da za održavanje istih nemamo saglasnost. U toku današnjeg dana kolegica Omersoftić je provela dva sata u službenim prostorijama, gdje joj je uručeno i rješenje o zabrani održavanja protesta.

Shodno navedenom, protesti se otkazuju na način na koji su najavljeni, za daljnje korake bit ćete obavješteni od strane članova Predsjedništva SPUT-a, odnosno predsjednika Studentskih vijeća matičnih fakulteta.

Svjesni smo da postoje određene opstrukcije iz različitih krugova, ali od naših ciljeva ne odustajemo. Razočarani smo u sistem, gdje pred očima gledamo održavanje manifestacija u kojima učestvuje više hiljada ljudi bez ikakvih sankcija, dok se studentima uskraćuju osnovna prava na slobodu i izražavanje mišljenja, saopćeno je iz Studentskog parlamenta UNTZ.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.