U susret Božiću: Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli organizuje niz aktivnosti

by nedim
| 22:13

U Hramu Presvete Bogorodice u Tuzli već je svečano.

Medijima već je pročitana Božićna čestitka koju je uputio sveštenik Miloš Trišić u kojoj se kaže, da je Božić praznik radosti i ljubavi prema bližnjima i pozvao je vjernike da budu vijesnici vitlejemske radosti.

Danas su vjernicima djeljene pečenice, a za 6. januar planirano je paljenje badnjaka u dvorištu crkve sa početkom u 18 časova. U Sabornom Hramu Uspenje Presvete Bogorodice biće služena liturgija 7. januara u 19 časova, a drugog dana Božića biće održana Sveta arhijerijska liturgija sa početkom u 9.30 časova, koju će služiti Episkop tuzlanski Fotije.

U svojoj čestitki koju je uputio vjernicima sveštenik Miloš Trišić je između ostaloga istakao: “Sjetimo se na ovaj najradosniji dan siromašnih, bolesnih, onih u samoći, pomozimo im, a najvažnije je da ih se sjetimo u molitvama svojim da i oni osjete radost Božića. Svim našim vjernicima čestitamo najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da Bogomladenac Hristos u vaše domove unese blagoslov, mir, slogu, da mlađi poštuje starijega, da stariji voli mlađega. Da u našim dušama neprestano odjekuje anđeoska pjesma na Božić – Slava na visinama Bogu, na zemlji mir, a među ljudima dobra volja. Sve vas radosno iz duše pozdravljamo – HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI”, kazao je Trišić.

(TI/Oslobođenje.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.