OKK Sloboda: Tri igrača otišla, stigla i tri pojačanja

by nedim
| 20:14

Nakon prvog dijela sezone Sloboda je raskinula ugovore sa tri košaraša, a Mejdan su napustili Hasandić, Hrnčić i Mirković.

Klupsko rukovodstvo i Stručni štab su već reagovali i angažovali move igreče, a to su Maksim Kovačević i Danilo Šibalić, dok je prilika ponovo data i Enesu Latifagiću, novom starom kašarkašu Slobode koji nije realizovao planirani odlazak u Rumuniju.

Valjevac Maksim Kovačević (196 cm, 31 godina) svoju bogatu karijeru gradio je, poslije mlađih kategorija Metalca i Partizana, u nekoliko srbijanskih prvoligaša, zatim Ukrajini, Austriji, Rumuniji, Poljskoj, Kipru, Estoniji i Gruziji.

Kovačević je polivalentan igrač, igra na pozicijama 2 i 3, a nije mu strana ni pozicija 1.

Danilo Šibalić, (201 cm, 31 godina) tokom karijere promijenio je mnogo klubova, u Austriji je igrao za Sent Pelten, u Crnoj Gori za Tivat i Ulcinj, Švedskoj za Luleu, a u Makedoniji za Strumicu i Ovče Polje. Beovuk, u kojem je počeo karijeru, Smederevo, Napredak, Konstantin i Vojvodina su klubovi za koje je nastupao u Srbiji.

Nakon dvije sezone u Igokei, ovu sezonu započeo je u ekipi Aubenas Basketa gdje je na 10 utakmica na parketu provodio u  prosjeku 12 minuta, te za to vrijeme postizao 5,1 poen uz 2,2 skoka.

Šibalić igra na pozicijama 3 i 4, a igrač je kojeg krasi izrazito dobar šut za tri poena.

Enes Latifagić (201 cm, 27 godina) bivši je igrač OKK Sloboda Tuzla, za koju je u prošloj sezoni nastupio na 26 utakmica, a u prosjeku na parketu proveo 21,2 minute. Za to vrijeme postizao je 9,6 poena i tome pridodao 3,8 skokova uz 1,2 asistencije po utakmici.

Ovu sezonu počeo je u redovima Dinama iz Bukurešta, međutim, zbog povrede koju je pretrpio na početku sezone ugovor nije odradio do kraja.

Latifagić igra na pozicijama 3 i 4 i svojim iskustvom može dosta pomoći u borbi za plasman u Ligu 6, Prvenstva BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.