Tuzla: Za prvi oktobar najavljena akcija čišćenja Kampusa

by Tuzla Info
| 22:00
  •  
  •  
  •  
  •  
U Rektoratu Univerziteta u Tuzli održan je radni sastanak sa predstavnicima kompanije Eko Život d.o.o. Tuzla, Jasminom Osmanovićem direktorom i Edisom Bajramović koordinatoricom projekta, povodom akcije čišćenja Kampusa koja će se održati u petak 01.10.2021.godine u sklopu Festivala mladih.
Prorektor za nastavu i studentska pitanja istakao je od velike važnosti zaštitu okoliša, sprečavanje onečišćenja okoliša, jačanje svijesti i uključivanje javnosti u ove procese.
Na sastanku je dogovoreno da se urede zelene površine, obnove klupe i rasvjeta bojenjem, zasade čempresi i cvijeće, postave korpe/kante za adekvatno odlaganje otpada.
“Pozivamo akademsko osoblje da se pridruže akciji ukoliko na taj dan nemaju zakazane ispite, te nenastavno osoblje ako se time neće remetiti redovni proces rada u organizacionim, podorganizacionim jedinicama i službama Univerziteta.
Molimo vas da svoje učešće potvrdite do 30.09.2021. godine (četvrtak) na e-mail:alan.alagic@untz.ba na osnovu čega bi se obezbjedila potrebna logistika (alat, hrana, voda i sl.)” – saopćeno je iz Univerziteta u Tuzli.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.