UKC Tuzla: U toku 57. postdiplomska škola ultrazvučne dijagnostike

by nedim
| 6:55
  •  
  •  
  •  
  •  

U toku je održavanje 57. postdiplomske škole ultrazvučne dijagnostike abdomena koju organizuju UKC Tuzla i Ljekarska komora Tuzlanskog kantona.

Prema programu škola će se održati u periodu od 20. septembra do 15. oktobra 2021. godine u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Deset polaznika škole ultrazvučne dijagnostike abdomena dolaze iz različitih zdravstvenih ustanova iz Brčkog, Živinica, Bihaća, Gračanice i Tuzle.

Voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike abdomena je prof. dr. Denijal Tulumović, specijalista interne medicine, subspecijalista nefrolog, a predavači su eminetni ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti ultrasonografije.

Tokom naredne četiri sedmice polaznici će proći teorijsku, a potom i praktičnu obuku, nakon čega će biti osposobljeni za samostalni rad.

Cilj organizatora škole ultrazvuka je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara.

U svom uvodnom obraćanju prof. dr. Šefik Hasukić, pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, polaznicima je kazao da je ultrazvuk aplikativna disciplina kojom bi se trebao znati služiti svaki doktor medicine, te da je ova škola osmišljena kao postupan i sistematski prilagođen proces edukacije.

Predsjednik Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, prof. dr. med. sc. Harun Brkić je također pozdravio polaznike i istakao da ova ustanova ima u planu izdići na veći nivo saradnju sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla, a da će se to očitovati kroz veći broj novih stručnih edukacija – navodi se u informaciji UKC Tuzla.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.