(VIDEO/FOTO): Ovako su Tuzlaci na Trgu slobode dočekali 2019. godinu

by nedim
| 9:23

Prema procjenama organizatora, blizu deset hiljada građana, najvećim dijelom iz Tuzle i okolnih općina, sinoć je uz grupu Plavi orkestar, vatromet i odličnu atmosferu uprkos kiši i lošim vremenskih uslovima zajedno ušlo u novu, 2019. godinu.

Svi oni koji su novu godinu odlučili dočekati na najvećem tuzlanskom trgu, sigurno se nisu pokajali, a pored Plavog orkestra okupljene građane su već od 21 sat zabavljali TNT Band, te nakon popularnih “Plavaca” i ekipa FM Jam-a, Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo biti u Tuzli i pjevati pred vama. Tuzla nije samo grad koji je imao prvo pjevačko društvo, niti prvo pozorište. Tuzla je prije svaga grad tolerancije koji može biti uzor svim drugim gradovima u regionu – istakao je sinoć Saša Lošić Loša iz grupe Plavi orkestar, koji je nekoliko puta tokom večeri zahvalio publici koja je napunila trg uprkos kiši koja je konstantno padala.

Nakon spektakularnog dočeka Nove godine, događaja na Trgu slobode neće nedostajati i u narednim danima, obzirom da manifestacija u okviru Zimskog grada traje do 7. januara.

Ono što vrijedi istaći je da je prolava Noe godine uprkos velikom broju građana prošla bez incidenata i upotrebe pirotehnike.

Cijeli događaj je uživo prenosila tuzlanska RTV7.

(Tuzlainfo.ba)