Vlada TK: Prijem za predstavnike boračkih saveza i udruženja

by nedim
| 9:02

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić upriličili su danas prijem za predstavnike boračkih saveza i udruženja Tuzlanskog kantona.

Premijer se predstavnicima saveza i udruženja zahvalio na dosadašnjoj izuzetnoj saradnji , te njima, članovima udruženja i njihovim porodicama uputio čestitke i želje za dobro zdravlje i uspjeh u novoj 2019.godini.

„Vlada je u protekloj godini ostvarila dobre rezultate i oni će, uz brojne vidljive materijalne investicije, biti evidentni i u finansijskom izvještaju. Kontinuirano smanjivanje akumuliranog deficita stvara prostor za realizaciju brojnih razvojnih projekata, ali i kvalitetniju podršku boračkoj populaciji“, rekao je premijer Suljkanović.

Predstavnici boračkih saveza su se premijeru zahvalili na razumijevanju koje je pokazano u protekloj godini, kao i vremenu i novogodišnjem prijemu koji je danas upriličen.

Danas je izraženo i očekivanje da će federalni zakon o demobilisanim borcima biti što prije donesen, a što bi trebalo da na sistemski način riješi brojne poteškoće koje tangiraju ovu populaciju – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.