Teatar Kabare Tuzla: Nemamo ništa sa e-mailom o transparentu na “Plavom mostu”, naše ime je napadnuto!

by nedim
| 19:40

Na e-mail adrese medija sa područja Tuzlanskog kantona, jučer je poslata e-mail poruka sa tri fotografije i video materijalom, koji prikazuju istaknuti transparent na “Plavom mostu” u Tuzli, na kojem je pisalo “MI SMO MUSLIMANI I NE SLAVIMO NOVU GODINU”.

Takve e-mail poruke su skoro svakodnevna pojava na redakcijskim e-mail adresama, a najčešće su autori anonimni.

Međutim, jučerašnji e-mail, čiji je sadržaj izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama portala, pa tako i na našoj Facebook stranici, stigao je sa e-mail adrese koja u sebi sadrži naziv i logo Teatra Kabare Tuzla.

Zbog toga su se danas od sadržaja spomenute poruke ogradili iz Teatra Kabare Tuzla.

U dopisu medijima su između ostalog istakli:

–  Napominjemo da ne postoji nijedna druga email adresa osim one sa koje komuniciramo sa medijima. Želimo da nam pomognete vezano za tzv. e-mail koji je navodno poslao “Teatar Kabare Tuzla” medijima, a vezan je za nedavan događaj i poruku okačenu na Plavom mostu u Tuzli o slavljenju ili neslavljenju Nove godine. Neko se koristi našim imenom kako bi uzburkao javnost i nanio štetu našem ugledu. Ovim putem, javno iskazujemo, da nemamo nikakvu vezu s istoimenim e-mailom i da se javnosti isključivo obraćamo s kulturno-umjetničkim sadržajem kojeg nudimo na našem repertoaru. Ono što nas zanima je kultura, umjetnost, pozorište, mladi, festivali, humanitarni rad. Naše ime, renome, pojava u javnosti je napadnuta, molimo vas da nas zaštitite – istaknuto je u saopštenju koje je potpisao Vlado Karošević. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.